Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de novembre de 2013 Arriba el fred

dimecres, 20 de novembre de 2013

Arriba el fred de forma contundent, el dia ha estat fred o molt fred segons els indrets i continuarà així els propers dies i amb nevades que poden deixar bons gruixos, en especial, a cotes altes. Les temperatures ara mateix són sota zero a punt de ser-ho a tota la comarca. Les temperatures són especialment baixes a alta muntanya on a més cal sumar l'efecte vent i fa que s'assoleixin temperatures de sensació de fins a -20ºC, aneu amb compte.

Les temperatures màximes d'avui han sigut molt curtes, essent en molts llocs inclús negatives, el valor màxim ha estat a Sort amb 5,7ºC, a la resta de pobles al fons de les valls al voltant dels 2ºC, a mitja muntanya entre -2ºC i 0ºC i alta muntanya valors màxims de -8ºC a -10ºC.

Les temperatures mínimes, algunes s'estan donant a hores d'ara, han estat al voltant d'1ºC al fons de les valls, dels -5ºC a -3ºC a mitja muntanya i al voltant de -14ºC a alta muntanya.
El vent ha bufat amb cops forts de 64,4 km/h a les Planes de Son, 59,5 kmh a Llagunes per posar dos exemples.

Una altra dada: a Aixeus es mesuren 65cm de neu i una temperatura de -12,9ºC a les 12 del migdia d'avui segons les dades de SAIH Ebro.

A Port Ainé, a la cota 2000, hi ha ara mateix -8,8ºC, o -5ºC a les Planes de Son.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP