Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de novembre de 2013 Fred i neu al nord

dissabte, 23 de novembre de 2013

Ha continuat nevant de nord, en especial a tota la divisòria i part més nord de la comarca amb vent que encara ha bufat amb algunes ratxes fortes. Les temperatures han estat fredes arreu i amb el vent n'augmentava la sensació. Per tercer dia consecutiu el port de la Bonaigua està tancat i els gruixos que s'acumulen en cotes altes són importants.
Per exemple a l'estany d'Aixeus (segons SAIH) registra 88cm i Airoto 84cm amb temperatures aquest migdia de dissabte de -8,6ºC i -9,4ºC respectivament. Port Ainé i Espot esquí registren gruixos de fins a 120cm i a la seva base des de 55cm a 70cm, de moment l'inici de temporada es presenta molt bó. Aquest matí les nevades han deixat uns 10 a 12 cm nous a afegir als ja acumulats dels darrers dies.

Les temperatures màximes avui han arribat fisn els 8,1ºC a Sort, 4,3ºC a Esterri d'Àneu i sota zero a cotes a partir de 1.500m, a alta muntanya les màximes han estat al voltant de valors de -8ºC a -10ºC. Les mínimes han estat negatives a gairebé a tot arreu excepte a Sort amb 1ºC, però -2ºC a Esterri d'Àneu, -6,2ºC a les Planes de Son, -3,2ºC a Llagunes o -9,4ºC a Port Ainé. A alta muntanya les mínimes han estat amb valors al voltatn de -12ºC a -13ºC, realment fred.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP