Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de novembre de 2013 Vent i fred

dilluns, 25 de novembre de 2013

Avui el dia ha estat més tranquil, amb encara algunes nevades al vessant nord i el vent que encara s'ha deixat sentir, en especial, als llocs més exposats.
Els cops màxims de vent registrats han estat de més de 60 km/h a mitja muntanya i de més de 45km/h a les valls. A Certascan s'han recollit 12,4mm i a Bonaigua 9,6mm. El port de la Bonaigua està tancat per quart dia consecutiu per risc d'allaus.

Les temperatures màximes han estat una mica més altes que les d'ahir amb valors de 10,5ºC a Sort, 6,3ºC a Esterri, al voltant dels 3ºC a mitja muntanya i entre -4ºC i -6ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -3ºC i 6ºC a les valls i a mitja muntanya depenent del lloc i de l'altitud i al voltant de -10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP