Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de novembre de 2013 Dia radiant i vent

dilluns, 25 de novembre de 2013


Dia assolellat i radiant però encara amb vent que ha bufat, en especial, a cotes altes i llocs exposats, també ha causat fogony al fons de les valls. S'han registrat cops de vent de 62,8 km/h a Llagunes o 59,5 km/h a les Planes de Son.

Les màximes han arribat als 13,5ºC a Sort, però només 6,6ºC a Esterri o 0,3ºC a les Planes de Son, a alta muntanya les màximes han estat negatives amb valors al voltant dels -3ºC.
Les temperatures mínimes, que en alguns llocs s'estan donant a hores d'ara, han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls, entre -7ºC i -3ºC a mitja muntanya i al voltant de -9ºC i -10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP