Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 de novembre de 2013 Dia tranquil i fred

dimecres, 27 de novembre de 2013Jornada tranquila i assolellada al pirineu amb temperatures força baixes que a hores d'ara estan baixant i inclús assolint les mínimes en alguns llocs.
Les temperatures màximes han arribat als 9,8ºC a Sort, als 5,7ºC a Esterri però tan sols 0,8ºC a les Planes de Son, 3,8ºC a Llagunes i negatives a alta muntanya amb valors al voltant de -6ºC. Les mínimes han estat entre -5ºC i -3ºC a les valls i entre -10ºC i -13ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP