Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de novembre de 2013 Acaba el mes nevant

dissabte, 30 de novembre de 2013Per Sant Andreu, pluja o neu, o fred molt greu. 
Acabem el mes de novembre nevant al Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Val d'Aran, també ha afectat al pirineu oriental però en menor mesura. Segons trànsit aquest matí ja feien falta cadenes en moltes de les carreteres del Pallars Sobirà, totes les que surten d'Esterri a qualsevol vall i també de Ribera de Cardós a Tavascan i de Araós a Àreu. Per la tarda també s'ha posat a nevar a Sort, per tant, les cotes per damunt de Sort estan nevades.
A les Planes de Son a primera hora de la tarda ja acumulaven 13cm de neu nova. A Esterri d'Àneu s'hi ha posat a mig matí. La quantitat més destacada de precipitació ha estat Certascan amb 38,4mm. El port de la Bonaigua torna a estar amb cadenes necessàries.

Les temperatures que en un primer moment han estat positives han patit una davallada notória amb el pas de les hores, essent ara negatives a totes les valls i força baixes a alta muntanya. Les màximes han arribat als 10ºC a Sort o els 6ºC a Esterri d'Àneu abans de la nevada, ara tenen temperatures voltant els 0ºC inclús per sota de zero a Esterri. A alta muntanya les màximes han estat entre -1ºC i -3ºC. ç
Les temperatures mínimes han estat entre -5ºC i 1ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels -11ºC o -12ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 106,2mm
Planes de Son 139mm
Llagunes 59,4mm
Farrera 66mm
Rialp 41mm
Port Ainé 100,2mm
Sort 45mm
Tavascan 163,4mm
Quanca 280,4mm
Estany Gento 101,4mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP