Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de novembre de 2013 Pluges i nevades

dilluns, 4 de novembre de 2013


Jornada ennuvolada amb pluges i nevades a cotes altes, les precipitacions no han estat massa destacables però ha anat fent diversos ruixats. Les temperatures s'han quedat molt més baixes en general, les màximes han arribat només als 13ºC a Sort, 10,6ºC a Esterri d'Àneu, 6,3ºC a les Planes de Son, a alta muntanya han estat entre -0,1ºC i 4ºC. Les mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de -2,5ºC a alta muntanya.

Les quantitats recollides de precipitació: 4,8mm a Esterri, 7,2mm a Planes de Son, 3mm a Llagunes, 1,9mm a Sort, 11,1mm a Certascan.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP