Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 de novembre de 2013 Nevades a cotes altes i pluges abundants

dimarts, 5 de novembre de 2013
Avui ha nevat de nou i han estat les nevades més importants d'aquesta temporada que acabem de començar, a cotes altes  més de 30cm. A cotes més baixes ha plogut, a Esterri s'han registrat 37,2mm, 49,4mm a Planes de Son, 6,4mm a Sort, 44mm a Espot, 55,3mm a Certascan (gran part d'ells en forma de neu), 33,8mm a la Bonaigua.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP