Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Els pobles de les Valls d'Àneu després de la nevada d'ahir

dissabte, 16 de novembre de 2013Aquest matí ens hem llevat amb el paisatge totalment blanc, 18cm a Esterri d'Àneu però a Cerbi que està a 1.431m n'hi havia entre 20-25cm. Al llarg del dia i com que ha fet unes hores de sol, la neu ha anat fonent ràpidament a les cotes més baixes.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP