Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La tardor des de Luchon (França)

diumenge, 10 de novembre de 2013

Els voltants de Luchon són molt recomanbles per a fer passejades i visitar racons de bellesa pirinenca de caire atlàntic, les imponents muntanyes nevades que es poden admirar des de l'estació d'esquí de Superbagneres bé mereixen una visita, potser una de les més espectaculars de la cara nord del Pirineu. Si a tot això hi sumes la tardor la visita encara és més agraïda.
Imatges: Ramon&Conxi pont de la Castanyada 2013.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP