Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

L'estany d'Ivars i Vila-sana

diumenge, 3 de novembre de 2013
L'estany d'Ivars i Vila-sana és un espai natural recuperat fa uns quants anys que sorpren al visitant al bell mig del Pla de Lleida. Avui finalment l'hem conegut, per moments ens ha recordat com si ens trobéssim a les llacunes del nostre estimat Delta de l'Ebre, però no, el mar no és aprop, tot i que es poden veure un munt d'ocells aquàtics ja que forma part de les rutes migratòries de moltes espècies d'aus. L'entorn de l'estany està molt ben adaptat i preparat per als visitants, uns quants aguaits permeten observar els ocells, entre els quals, hem pogut veure una bona comunitat de cigonyes en vol. Val la pena fer tota la ruta circular que són poc enllà més de 6 km. però és planer i molt ben senyalitzat amb miradors i àrees de picnic i diversos punts d'informació.
Ben segur que hi tornarem.
Més informació a: http://www.estanyivarsvilasana.cat/

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP