Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Obrint la carretera d'Esterri a Món Natura Pirineus després de la nevada (videos)

dimecres, 27 de novembre de 2013

Us enllacem tres videos que el personal de Món Natura Pirineus va gravar el passat divendres 22 de novembre després de la intensa nevada de dijous. Moltes gràcies a Món Natura Pirineus.

Primer video: divendres 9:15h del matí després de tot el dijous i matinada de divendres nevant així estava la carretera d'Esterri d'Àneu a Son
Segon video: un cop al poble de Son podem veure la carretera de baixada ja netejant-la amb la pala llevaneus. Tercer video: la pujada de Son a Món Natura Pirineus amb un paquet de neu impressionant Videos publicats amb autorització de Món Natura Pirineus.
Tots els drets reservats a Món Natura Pirineus.
Més informació a: Món Natura Pirineus

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP