Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Tardor a la Coma de Burg

dijous, 7 de novembre de 2013
  

La petita vall de la coma de Burg és un dels racons més bucòlics de les valls del Pallars Sobirà, des de Tírvia surt una una carretera estreta que es bifurca, una continua vall amunt per Burg, Farrera i fins Alendo on podem visitar la bonica ermita de Santa Eulàlia d'Alendo i l'altre carretera, estreta també, passa per Glorieta de Montesclado, Montesclado i arriba fins a Mallolís molt aprop a la vegada d'Alendo.
El paisatge en aquesta zona és molt bonic però ara a la tardor ens deleita amb els seus colors i la vistes a alguns dels cims emblemàtics del Pallars Sobirà i dels Pirineus. Es tracta d'una zona amb moltes possibilitats d'excursions.

Més informació: http://meteopallars.blogspot.com.es/2010/08/la-vall-de-la-coma-de-burg.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP