Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Un dia de novembre a la platja

dimecres, 13 de novembre de 2013
Un dia de novembre, gens de fred a la platja de l'Arrabassada (Tarragona), la gent passeja tranquilament mentre la mar està alterada de fons i el salnitre voleia per tota la zona, les ones xoquen contra les roques. No té res d'especial per als que estem acostumats a passejar per la platja fóra de temporada en dies típicament lluminosos però si és poc habitual poder-ho fer de màniga curta gairebé a mitjans de novembre.
Per alguna raó  Tarragona és la ciutat de l'eterna primavera, tal i com ja ho deien els romans de fa 2.000 anys.
Les imatges són d'ahir dimarts 12 de novembre.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP