Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de desembre de 2013 A les portes d'una pertorbació

dilluns, 23 de desembre de 2013


Després d'unes minivacances retornem a les portes d'una profunda borrasca que ens afectarà en les properes hores, especialment, la nit de Nadal i el dia de Nadal, on destacarà principalment el fort vent que bufarà i la precipitació que s'hi podrà acumular, primer en forma de pluja ja que la cota inicial serà alta al tractar-se d'una situació de SW i després quan giri a nord, la cota baixarà però també ho farà la precipitació. Ho anirem seguint, el temporal al cantàbric és preveu dur.
Consulteu els avisos del SMC a  http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/1035_24-12-2013_elPallarsSobira.html

Les temperatures continuen baixes, normals per la època, amb glaçades a tota la comarca tant a les valls com a alta muntanya i màximes que no pugen gaire, la més alta d'avui a Sort amb 10,5ºC, la resta s'han quedat al voltant dels 6ºC a 8ºC i a alta muntanya entre 1ºC i 5ºC. Les mínimes han estat entre -4ºC al fons de les valls com Sort o Esterri d'Àneu, al voltant de -2ºC o -3ºC a mitja muntanya i alta muntanya. Es preveu una forta baixada de temperatures per la nit del 25 al 26.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP