Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de desembre de 2013 Nit de Nadal amb nevades i pluges

dimarts, 24 de desembre de 2013


La borrasca anunciada ha arribat amb puntualitat deixant una primera tongada de pluges i nevades a cotes altes al llarg de tota la jornada, encara continua plovent. Cadenes obligatòries al port de la Bonaigua. El vent també fa acte de presència i en llocs exposats i a alta muntanya les ratxes màximes han estat entre 80 i 90 km/h.

Les precipitacions recollides fins les 20h:
Planes de Son 15mm
Llagunes 23mm
Farrera 21,2mm
Peramea 16,8mm
Port Ainé 23,2mm
Rialp 14mm
Sort 13,4mm
Salòria 33,3mm

Les temperatures també s'han quedat curtes, les màximes a les valls no han passat dels 7ºC a Sort o dels 6ºC a Esterri, dels 3ºC a mijta muntanya o negatives tot el dia a alta muntanya amb valors al voltant de -1ºC. Les mínimes han estat entre -3ºC i 0ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de -4ºC a alta muntanya. Cal tenir en compte l'efecte vent.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP