Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de desembre de 2013 Nadal amb pluja i neu

dimecres, 25 de desembre de 2013


BON NADAL!!
Dia gris, variable, amb pluja o neu segons les cotes amb temperatures similars a les d'ahir. A Port Ainé han registrat fins a 40cm.

Les quantitats recollides de precipitació fins les 21:30h:
Planes de Son 11,4mm
Llagunes 15,6mm
Farrera 16,2mm
Peramea 11,2mm
Sort 16mm
Port Ainé 27mm
Rialp 18mm
Salòria 26,5mm
Bonaigua 14,1mm

Les temperatures màximes han estat al voltant dels 8ºC o 9ºC a les valls, dels 5ºC a mitja muntanya i entre -2ºC i 0ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat al voltant dels 3ºC a les valls, entre -1ºC i 1ºC a mitja muntanya i al voltant dels -6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP