Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de desembre de 2013 Sant Esteve blanc

dijous, 26 de desembre de 2013Dia de nevades, tal com estava previst la cota de neu ha baixat i s'ha situat per sota dels 800m en alguns moments del dia, tenim constància de que a Rialp s'ha vist nevar. La nevada a la part alta del Pallars Sobirà, de Llavorsí cap amunt ha estat prou destacable, entre 10 i 15 cm. de neu nova a les valls i a cotes més altes de 2 a 3 pams de neu. Aquest matí calien cadenes a totes les valls del nord de la comarca, a la vall Ferrera, a la Vall de Cardós, a la Vall d'Isil i resta de les Valls d'Àneu. A Esterri d'Àneu aquest matí hi havia uns 10 cm. i al llarg del dia s'ha arribat als 15cm. similar mesura al poble de Lladorre a la Vall de Cardós. El port de la Bonaigua tot i que Trànsit diu que són obligatòries les cadenes els panells lluminosos posaven port tancat. La estació d'esquí de Tavascan no ha pogut obrir per problemes a causa de la nevada.

Les quantitats recollides de precipitació han estat entre els 5mm als 20,4mm segons els llocs i l'altitud. Les temperatures shan quedat curtes arreu, amb valors màxims al voltant dels 3ºC a 4ºC al fons de les valls, al voltant dels 0ºC a mitja muntanya i al voltant de -8ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -3ºC i 0ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels -9ºC a alta muntanya, recordem que a cotes altes, acompanyat de vent de port.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP