Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de desembre de 2013 Pluja, neu i dia variable

dissabte, 28 de desembre de 2013


Avui ha estat un dia molt variable, ha començat el dia amb núvols, gris i rúfol, amb pluges que han caigut durant el matí, com més al sud, més ha plogut però les quantitats en general han sigut petites. 5,5mm a Salòria, 3,6mm a Bonaigua, 8,4mm a Port Ainé, 4mm a Rialp, 3,4mm a Sort i 1,2mm a Planes de Son. A cotes altes la precipitació era en forma de neu.
Per la tarda s'han obert clarianes que han deixat veure el sol a estones i a la tarda ja no ha plogut. La temperatura ha començat a davallar ràpidament i les mínimes s'estan donant a hores d'ara, a alta muntanya especialment és on més es notarà la baixada.
Les mínimes actuals a alta muntanya ja ronden els -8ºC i -9ºC i continuaran baixant, a mitja muntanya ronden els -2ºC i a les valls ja estem al voltant dels 0ºC.
Les màximes avui han arribat als 10ºC a Sort, els 8ºC a Esterri d'Àneu, al voltant dels 5ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors de -1ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP