Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 de desembre de 2013 Nevades febles de nord i sol cap al sud

diumenge, 29 de desembre de 2013

Dia variable amb núvols que han afectat durant el matí tot el vessant nord deixant nevades febles, fred i una mica de vent. Més tard entre els núvols hi han hagut ullades de sol i restes de nuvolades al vespre encara ben visibles al nord, de mitja comarca cap a sud el dia era serè i assolellat.
L'ambient ha estat fred en general, les màximes s'han quedat curtes, entre 6ºC i 7ºC a les valls, al voltant d'1ºC a mitja muntanya i entre -6ºC i -8ºC a alta muntanya on més fred ha fet. Les mínimes han estat negatives a tot arreu, amb valors de -5ºC al fons de les valls i mitja muntanya i entre -8ºC i -10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP