Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de desembre de 2013 Acaba un any amb bons registres de pluja

dimarts, 31 de desembre de 2013

BON ANY NOU!!!
QUE EL 2014 SIGUI UN ANY FELIÇ

S'acaba l'any i les últimes hores que li queden els cels estaran ennuvolats però no s'espera, en principi, cap precipitació. El matí ha començat assolellat amb alguns núvols alts però ràpidament els núvols han anat guanyant terreny fins a deixar el cel pràcticament cobert, un front que ens arriba desgastat n'és el motiu. El dia ha tornat a ser fred, amb glaçades generalitzades i temperatures molt baixes a les valls, valors mínims al fons de les valls de -5,7ºC a Esterri d'Àneu, -4,6ºC a Sort, entre -4ºC i -1ºC a mitja muntanya i al voltant de -3ºC a alta muntanya.
Les màximes han estat similars però amb una clara pujada a alta muntanya on les màximes han tornat a ser positives després de varios dies sense ser-ho, les més altes a les valls han estat entre 5ºC i 7ºC, al voltant dels 4ºC a mitja muntanya i al voltant dels 3ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 35,4mm
Planes de Son 48,6mm
Llagunes 63,8mm
Farrera 73,4mm
Rialp 60mm
Quanca 82,4mm
Sort 57,8mm
Altron 85,2mm
Port Ainé 85,4mm
Montenartró 51,6mm
Alins 38mm

Donat que ens trobem a 31 de desembre us posem el primer resum anual de precipitació (a falta de validar alguna dada), aquest any el recordarem com a plujós i nivós, en força llocs es superen els 1.000m, amb precipitacions a la majoria dels llocs per sobre de la mitjana:

Esterri A. 922,2mm (34 dies de neu)
Planes de Son 995mm
Llagunes 1.075,3mm
Farrera 1.013,2mm
Rialp 839mm
Quanca 1.481 mm
Sort 949,7mm (no plovia tant des de 1996-registres de Meteosort (Obs.M. de Sort))
Port Ainé 1.594,8mm
Montenartró 1.156,5mm
Ancs: 1.066,6mm
Alins 804mm

Per últim, el Port de la Bonaigua ha estat tancat 54 dies al llarg de l'any 2013.

Font dades: SMC, cascacota.cat, Món Natura Pirineus, Refugis del Parc Nacional Aigüestortes, Saih Ebro, Skipallars, meteopirineu i pròpies.
Aquesta informació està elaborada per METEOPALLARS. METEOSORT és el mateix que METEOPALLARS.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP