Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 de desembre de 2013 Dies anticiclònics

dijous, 5 de desembre de 2013


















Els darrers dies han estat tots pràcticament iguals i els que venen també ho seran, anticiclònics, temps estable, glaçades nocturnes i temperatures una mica més suaus a migdia, amb marcada inversió tèrmica, fa més fred a les valls que a alta muntanya. Tenim per endavant tres dies festius de bon temps amb una neu excel·lent. A primeres hores del matí les boirines i el terra gebrat formen part del paisatge.

Les temperatures màximes avui han estat ben variades, des dels 17,2ºC a Sort, 13,9ºC a Esterri d'Àneu, 8,8ºC a les Planes de Son i entre 1ºC i 3ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat de -6,6ºC a Esterri d'Àneu, -4,3ºC a Sort, però només -1,8ºC a les Planes de Son. A alta muntanya entre -3ºC i -1ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP