Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 de desembre de 2013 Temps estable

dimecres, 11 de desembre de 2013


 Continuem amb sol i temps tranquil i estable amb ambient fred i inversió tèrmica notória. Al fons de les valls les mínimes arriben als -6,4ºC a Esterri d'Àneu o els -5,1ºC a Sort, mentre que a alta muntanya les mínimes estan entre -3ºC i 0ºC. Les màximes arriben als 11ºC o 12ºC al fons de les valls, als 8ºC a mitja muntanya i entre 3ºC i 5ºC a alta muntanya. Sembla que aquesta tendència continuarà uns quants dies més igual.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP