Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 d'abril de 2013 Acabem el mes amb pluges

dimarts, 30 d’abril de 2013
Un nou dia amb molta variabilitat, núvols, gris i precipitacions que han anat deixant al llarg del dia, sobretot, per la tarda pluja.
Les quantitats recollides avui: Esterri 18,2mm, Planes de Son 14,8mm, Llagunes 16mm, Port Ainé 26,4mm.
Les temperatures màximes han pujat una mica respecte les dels darrers dies, fins a 16ºC al fons de les valls, al voltant dels 10ºC a mitja muntanya i al voltant dels 3ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls i entre -4ºC i -1ºC a alta muntanya.

Resum precipitació mensual:
Esterri A. 53,2mm
Planes de Son 71,6mm
Llagunes 115,6mm
Farrera 122,6mm
Port Ainé 159,2mm
Rialp 74mm

Alins 62,4mm
Estany Gento 124,6mm
Capdella 109,6mm

Read more...

29 d'abril de 2013 Nevades de primavera

dilluns, 29 d’abril de 2013
Imatges del passat cap de setmana a les Planes de SonDesprés d'un cap de setmana nivós i plujós on han caigut més de mig metre a cotes altes i uns 15cm dissabte i uns altres 15 cm diumenge a llocs com ara les Planes de Son i els flocs s'han vist a cotes baixes per sota dels 1.000m, avui ha continuat plovent a tot el territori.

Algunes quantitats de precipitació recollida avui: Esterri 12,8mm, Planes de Son 13,4mm, Llagunes 16,8mm, Farrera 31,6mm, Amitges 14,8mm, Port Ainé 18,8mm, Espot, 21,2mm, Estany Gento 18,2mm.

Les temperatures han estat baixes durant el cap de setmana amb la majoria de termòmetres sota zero, avui les temperatures han continuat baixes en general, les màximes no han passat dels 10ºC al fons de les valls, al voltant dels 6ºC a mitja muntanya i dels 2ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -0,5ºC i 3ºC a les valls i al voltant de -2º o -3º a alta muntanya.

Read more...

Imatges de les Jornades de Meteorologia i Muntanya a les Planes de Son

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc a Món Natura Pirineus les Jornades de Meteorologia i Muntanya 2013 "El tiempo en la montaña: riesgos, predicción y singularidades" que ha comptat amb la presència dels ponents: Javier Martín Vide, José Miguel Viñas, Ramon Pascual i Ramon&Conxi (Meteopallars). Com a visita extra vam poder tenir també entre nosaltres al muntanyenc Alejandro Gamarra.
Durant tot el cap de setmana va estar nevant a les Planes de Son però l'ambient dintre l'aula era del tot càlida, amigable i molt bones estones es van viure al llarg de dissabte i diumenge.
Donem les gràcies a tots els assistents, alguns d'ells vinguts de molt lluny, de València, de Castellò, de Granada i de molts altres indrets de Catalunya.
I moltes gràcies a l'equip de Món Natura Pirineus pel seu suport i col·laboració, com sempre, de cinc estrelles.
Ramon&Conxi

Read more...

25 d'abril de 2013 Arriben canvis

dijous, 25 d’abril de 2013

Tot a punt per les jornades Meteo i Muntanya d'aquest cap de setmana
Arriba un canvi de temps que de moment ha deixat els cels molt coberts i les primeres precipitacions que aniran a més les properes hores amb una baixada de temperatures que es notarà sobretot a la nit de dissabte cap a diumenge. De moment les quantitats recollides són febles, al voltant dels 2mm o menys.Per demà tarda i nit hi ha un avís per intensitat de pluja http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/562_26-04-2013_elPallarsSobira.html

Les temperatures avui han arribat als 17º gairebé 18º al fons de les valls, al voltant dels 14º a mitja muntanya i entre 6º i 8º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 1º i 5º a les valls i ha glaçat lleugerament a alta muntanya amb valors de -0,5º a 1º, els propers dies les mínimes seran més baixes.


Read more...

Tarragona vista a través d'una bola de cristallTarragona vista a través d'una bola de cristall
  Fotografies: Ramon i Conxi

Read more...

22 d'abril de 2013 Ambient fresc

dilluns, 22 d’abril de 2013


Feliç Diada de Sant Jordi
Dia tranquil amb sol i núvols amb ambient similar al dels darrers dies tot i que les mínimes han estat més altes pel que fa a les valls, en canvi a alta muntanya han estat més baixes.

Les mínimes a les valls han estat entre 1º a 7º però a alta muntanya han tingut valors de fins a -8,4ºC a Certascan o -6,2ºC a Bonaigua. Les màximes han estat entre 8º i 14º a les valls excepte a Sort on ha arribat als 17,6ºC.

Recordeu que aquesta és la última setmana per inscriure's a les Jornades de Meteorologia i muntanya que se celebraran el proper cap de setmana al centre Món Natura Pirineus a les Planes de Son (Alt Aneu). Teniu tota la informació a: http://meteopallars.blogspot.com.es/2013/03/jornadas-de-meteorologia-27-y-28-abril.html
Us esperem el proper 27 i 28 d'abril a les Planes de Son on a ben segur gaudireu d'unes jornades molt amenes i interessants a més a més de poder fer activitats a plena natura al cor de l'Alt Pirineu.

Read more...

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP