Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de maig de 2013 Acabem mes amb pluges i nevades

divendres, 31 de maig de 2013

Webcam refugi Amitges aquest matí


Webcam de @MeteopallarsAcaba un mes de maig que ha estat fred, plujós, nivós i ventós en general. Més fred del que seria habitual per l'època. Aquests darrers una situació de nord està afectant al nord del pirineu deixant ruixats i nevades amb ambient plenament hivernal a alta muntanya.
Els registres de precipitació d'avui ens mostren que com meés al nord més ha plogut o nevat (a cotes altes), 13,4mm a Esterri, 18,2mm a Planes de Son, 9mm a Farrera, 7,4mm a Amitges, 2,2mm a Sort.

Les temperatures han continuat fresques arreu, amb màximes que no han passat dels 13ºC excepte a Sort que ha arribat a una màxima de 17,7ºC degut al vent de port. A mitja muntanya s'han quedat al voltant dels 7ºC i a alta muntanya rondant els 0ºC o inclús sota zero. Les mínimes han estat entre 2ºC i 7ºC a les valls i negatives al voltant de -3ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 91,4mm
Planes de Son 111,6mm
Estaron 94,6mm
Llagunes 135mm
Farrera 144mm
Port Ainé 179,2mm
Rialp 90mm
Alins 86,6mm
Espot 91,8mm
Sort 107,2mm
Quanca 151mm
Capdella 150,8mm
Estany Gento 147,6mm

Read more...

Sc lenticulars a la posta de sol

Els dies en què bufa fort el vent es poden contemplar postes de sol colorides com aquesta amb espectaculars Sc lenticulars.
Fotografies: Ramon i Conxi

Read more...

Nova sel·lecció de flors d'aquesta primavera


Fotografies: Ramon i Conxi

Read more...

Paisatges del pirineu

dijous, 30 de maig de 2013

Fotografies: Ramon i Conxi

Read more...

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP