Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 de gener de 2014 Comença l'any amb bones gelades

dimecres, 1 de gener de 2014
El dia ha començat assolellat però ràpidament els núvols alts han anat guanyant terreny i han deixat un cel cobert de núvols alts i mitjos que s'han anat fent més compactes amb el pas de les hores, As i Ac que deixaven passar la llum del sol tímidament. S'acosten algunes precipitacions per l'oest tot i que la cota de neu estarà per sobre 1.600m però en general seran febles si es produiexen.

L'any ha començat amb glaçades moderades a fortes a les valls amb temperatures mínimes de fins a -7,1ºC a Esterri d'Àneu, de -5ºc a Sort i de -5,9ºC a les Planes de son, a la resta entre -3ºC i -1ºC. A alta muntanya les mínimes han estat al voltant de -5ºC. Les màximes s'han quedat curtes en general, al voltant dels 5ºc o 6ºc al fons de les valls, dels 4ºC a mitja muntanya i entre -1ºc i 2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP