Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de gener de 2014 Temps tranquil

divendres, 10 de gener de 2014


Un dia més, el temps ha estat tranquil amb presència de núvols alts i mitjos, Ac, As que han tapat el cel a estones i ambient no massa fred. Les màximes han arribat als 15ºC gairebé 16ºC al fons de les valls, al voltant dels 12ºC a 13ºC a mitja muntanya i entre 4ºC i 6ºC a alta muntanya. Continua l'efecte fogony al vessant nord amb temperatures més altes que al vessant sud.
Les mínimes només han estat negatives al fons de les valls, especialment a Esterri d'Àneu amb -2,5ºC i a Sort amb -0,9ºC, i també a les Planes de Son amb -0,2ºC. A la resta de llocs les mínimes han estat entre 1ºC i 4ºC inclós l'alta muntanya on les temperatures han estat positives tot el dia.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP