Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de gener de 2014 Núvols, ambient fred i nevades ahir

dijous, 16 de gener de 2014

Ahir dimarts, una nova tongada de nevades va afectar molts pobles del Pallars Sobirà, sobretot, els de més al nord, va nevar a Esterri d'Àneu i va deixar entre 2 i 5 cm. i es van necessitar cadenes durant gran part del dia per a la carretera de la Bonaigua, va nevar a Espot, a tota la vall d'Isil, a la vall de Cardós i a la Vall Ferrera, també a la vall de la Coma de Burg i a llocs com Son i Jou, entre altres  pobles elevats. Avui la situació ja ha estat més tranquila, tot i que amb núvols que ha cobert el cel al llarg del dia.

Les temperatures han estat més baixes que dies enrere, les màximes  han arribat als 8ºC al fons de les valls, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -1ºC i 0ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de -7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP