Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de gener de 2014 Tornen les nevades

dissabte, 18 de gener de 2014
Tornen les nevades a tot el pirineu i prepirineu, les nevades d'avui s'han desplomat i han arribat fins a cotes ben baixes, deixant nombrosos pobles ben blancs i alguns problemes a les carreteres pirinenques. A tot el Pallars Sobirà de sud a nord ha nevat i les quantitats volten els 15cm cap amunt. Com sempre la neu deix boniques imatges.
Les quantitats recollides: Esterri A. 28,4mm, Llagunes 22,4mm, Port Ainé 24,4 mm, Sort 21,6mm, Bonaigua 32mm, Salòria 34,9mm i continua nevant. A Espot 60,8mm.
Les temperatures s'han quedat curtetes i les màximes s'han quedat entre els 0ºC i 2ºC al fons de les valls i entre -4ºC i -1ºC a alta muntanya. A hores d'ara gairebé totes són negatives o volten els 0ºC. Les mínimes han estat més baixes amb valors entre -4ºC al fons de les valls i fins a -2ºC a mitja muntanya i al voltant dels -7ºC i -8ºC a alta muntanya.
Les cadenes són obligatòries de Sort cap amunt, en especial de Llavorsí cap a totes les valls secundàries i també cap a Esterri, així mateix d'Esterri d'Àneu cap a la vall d'Isil i cap al port de la Bonaigua.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP