Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de gener de 2014 Dia variable i arriben noves nevades

dilluns, 20 de gener de 2014


Dia variable, amb sol i nuvolades que a la tarda han començat a descarregar precipitacions i nevades que estan afectant la part més nord de la comarca. Les temperatures han estat al voltant dels 6ºC als 8ºC al fons de les valls, dels 3ºC a mitja muntanya i negatives amb valors de -8ºC a -7ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -2ºC i 1ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i entre -8ºC i -10ºC a alta muntanya on a més el vent ha potenciat la sensació de fred.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP