Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 de gener de 2014 Nevades aquest matí

dimecres, 22 de gener de 2014


Mapa previst de nevades al pirineu sobretot pel divendres que podrien ser serioses.


Avui el dia ha començat molt gris i ha estat nevant aproximadament des de les 10h fins a les 13h i en poca estona ha agafat fins a cotes baixes provocant alguns problemes a les carreteres que hores després han desaparegut. El fred s'ha deixat sentir i també una mica el vent. Les precipitacions recollides no han estat massa destacables, entre 2 i 3 mm i sobre els 8mm a Bonaigua. A Esterri d'Àneu han caigut 5 cm. de neu nova. Els propers dies, en especial divendres, venen nevades més serioses.

Les temperatures han estat baixes a tot arreu amb màximes que no hasn passat dels 2ºC o 3ºC a les valls, i negatives a alta muntanya amb valors de -1ºC i -2ºC. Les mínimes han estat més baixes amb valors molt baixos a Esterri amb -6,2ºC i a Planes de Son amb -7,7ºC, a la resta de la comarca entre -2ºC i -4ºC i a alta muntanya entre -4ºC i -6ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP