Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de gener de 2014 Més nevades + Meteotemps

dijous, 23 de gener de 2014

El dia ha començat nevant al matí per sobre dels 1.400m a la part més nord de la comarca del Sobirà i ha anat fent al llarg de tot el dia i la cota anirà baixant cap al vespre. Al port de la Bonaigua calen cadenes per a circular. A la resta ha lluit fins i tot el sol.

Les temperatures màximes han arribat als 9,8ºC a Sort, als 6,6ºC a Esterri d'Àneu i valors entre 1ºC i 5ºC a la resta de llocs a mitja muntanya. A alta muntanya les temperatures màximes han estat negatives amb valors entre -6ºC i -5ºC. Les temperatures mínimes han estat entre -2ºC i 2ºC a les valls i mitja muntanya i entre -9ºC i -7ºC a alta muntanya. El vent augmentarà la sensació de fred.
Avui us deixem el Podcast de la secció de "Meteo Temps" del programa de Catalunya Radio Meteo Mauri que es pot escoltar tots els dijous a les 19h per internet, programa que dirigeix el conegut meteoròleg de TV3 Francesc Mauri.
Avui amb els dos components de Meteopallars:http://www.catradio.cat/audio/786873/MeteoTemps

Més info:  http://www.catradio.cat/programa/1474/MeteoMauri

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP