Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de gener de 2014 Més neu al Pallars Sobirà

dimarts, 28 de gener de 2014

Us deixem aquestes imatges de la nevada d'avui a Lladorre (Vall de Cardós) i d'Esterri d'Àneu (Valls d'Àneu) al nord del Pallars Sobirà. Les imatges corresponen a primera hora del matí, més tard pràcticament ha desaparegut.
Avui les temperatures han estat baixes a les valls i sobretot, a alta muntanya on han estat sota zero durant tot el dia. A hores d'ara hi han temperatures de gairebé -8ºC a alta muntanya, de -4ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i 2ºC a les valls.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP