Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de gener de 2014 Nevada feble al matí i bon temps a la tarda

divendres, 31 de gener de 2014

Webcam Meteopallars aquest matíEl dia ha començat amb una nevada feble que ha enblanquinat els carrers d'Esterri d'Àneu i a les poques hores ha desaparegut però ha nevat a cotes més altes i fins i tot han calgut cadenes per al port de la Bonaigua durant unes hores. Després el dia s'ha asserenat deixant una tarda tranquila i vespre tranquil, a l'espera de la nova tongada de precipitació que s'espera per demà.

Les temperatures màximes han arribat als 10ºC i 12ºC al fons de les valls, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya  i entre 0ºC i -4ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre -4ºC i -1ºC a les valls, al voltant dels -6ºC a mitja muntanya i sobre els -9ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:

Esterri A. 113,6mm (9 dies de neu)
Planes de Son 157,6mm
València d'Àneu 102,8mm
Llagunes 66,8mm
Port Ainé 105,2mm
Farrera 95,6mm
Peramea 69,2mm
Rialp 74mm
Alins 76,2mm
Espot 70,2mm
Quanca 183,8mm
Sort 83,4mm
Tavascan 126,6mm
Capdella 142,4mm
Caldes de Boi 191mm
Pla de Beret 133,2mm
Bagergue 221,8mm
Toran 322mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP