Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 25 i 26 de gener de 2014 Molta neu a cotes altes i pluja a cotes baixes

diumenge, 26 de gener de 2014


Després d'un cap de setmana de nevades a cotes altes i força pluja, la nevada ha deixat gruixos de fins a 74 cm. de neu nova a Certascan, 59cm a Bonaigua i també altres llocs de cotes altes de l'Aran. La nevada a cotes baixes es va produir divendres però ràpidament la cota va pujar fins els 1800-2000m. coincidint amb el màxim de precipitació.

Per sota tot va ser precipitació en forma d'aigua, per això s'han produit esllavissades, allaus i crescuda dels rius, sobretot a la Vall d'Aran on va ploure i es va assolir un record de pluja en 24 hores a Vielha on es van recollir 63,8mm d'un total de 84,3mm caiguts al llarg del cap de setmana. Una allau va afectar un habitatge de la Pleta de Tanau i ha deixat la carretera tallada d'accés al Pla de Beret. També hi van haver problemes per aigua a la zona de Les i rodalies degut a les grans acumulacions d'aigua per les pluges.  També s'han produit altres esllavissades, entre elles, una prop de Llavorsí.
Per altra banda, el port de la Bonaigua porta tancat 3 dies consecutius per risc d'allaus i creiem que continuarà doncs a partir de demà es prevuen noves nevades i aquest cop a cotes més baixes amb baixada de temperatures.

Les temperatures màximes han estat relativament suaus aquests dies amb valors al voltant dels 15ºC al fons de les valls, dels 10ºC a mitja muntanya i dels 3ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC tant a les valls com a mitja muntanya i negatives entre -3ºc i -5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP