Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Els Estanys de Basturs (Conca Dellà)

dimarts, 14 de gener de 2014


Els Estanys de Basturs, es troben a la Conca Dellà, al sud est del Pallars Jussà, molt aprop del petit poble de Basturs.
Es tracta d'una petita zona humida protegida on es poden visitar dos estanys, un més gran on hi ha un aguait a modus de balcó i l'altre molt més petit visible des d'un mirador elevat. Tots dos es troben units mitjançant un curt itinerari de descoberta que dona la volta a tot l'estany gran.
Són estanys d'origen càrstic i estan alimentats per una font d'aigua subterrània més o menys constant al llarg de l'any, constitueixen una singularitat en un entorn més aviat de secà. En les seves aigues s'hi troben unes algues úniques a Catalunya i es visitada per ocells, insectes i anfibis. Un entorn molt agradable per a fer-hi una visita.

Fotografies dels estanys de Basturs a 12 de gener de 2014.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP