Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Esterri d'Àneu - resum 2013

dimecres, 8 de gener de 2014


Resum elaborat per Meteopallars amb dades del Camp d'Aprenentatge i pròpies.

Destaquem que la temperatura mitjana anual ha estat més baixa al 2013 amb 10.1ºC que al 2012 amb 11ºC així com també la mitjana de les màximes i de les mínimes en general.
La precipitació ha estat notóriament més elevada que l'any passat que va ser de 693mm, així com també els dies de precipitació que van ser 130 respecte els 160 d'enguany.
Els dies de neu han sigut notablement més quantiosos, 34 enguany respecte 18 de l'any passat, pocs oblidarem l'hivern nivós del 2013 amb la xifra de 54 dies el port de la Bonaigua tancat en total al llarg de tot l'any.
Els dies de gelada també han estat una mica més, l'any passat van ser 99 i enguany 112.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP