Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Parallaus pendents de posar... fins quant?

divendres, 10 de gener de 2014

 La temporada passada el Port de la Bonaigua va estar tancat 42 dies consecutius degut a les nevades excepcionals que vam patir i el fort risc d'allaus que impedia obrir el Port amb seguretat. Conseqüència d'aquelles fortes nevades els parallaus de la zona de la Peülla van quedar malmesos. Amb tot  l'estiu i la tardor per davant pensavem que els nous parallaus que porten un temps esperant a l'aparcament de la zona de la Peülla estarien ja instal·lats de cara a la nova temporada. Doncs no, a dia d'avui es podem veure tots pendents de posar coberts ja per la neu, de manera que la zona continua sense estar protegida i els parallaus estan allí aturats morts del fàstic.
A què és deu? no ho sabem, però a simple vista es fa una mica difícil d'entendre que no s'hagi solventat un tema de tanta importància com és la seguretat en una de les vies més problemàtiques que tenim als pirineus a l'hivern.
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP