Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Planes de Son - resum 2013

dimecres, 8 de gener de 2014


Resum elaborat per Meteopallars amb les dades de Món Natura Pirineus.

Cal destacar que les dades de temperatura respecte al 2012 han estat una mica més baixes, tant les màximes com les mínimes, la mitjana global va ser al 2012 de 7,6ºC vers els 6.2ºC d'enguany.
La precipitació total ha estat més elevada respecte a la del 2012 que va ser de 760.3mm i el número de dies de precipitació ha estat més elevat enguany amb 144 que l'any passat que van ser 119 dies.
Els dies de gelada no han variat gaire, 145 dies al 2012 a 149 enguany.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP