Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Sc lenticulars, Ac, Ci i Ci fibratus

dimarts, 21 de gener de 2014
El títol compren un grapat de núvols en la seva nomenclatura abreujada utilitzada en les observacions meteorològiques. Es tracta doncs d'estratocúmuls i altocúmuls, lenticulars, cirrus i cirrus fibratus. Els estratocúmuls són núvols baixos, els altocúmuls núvols mitgencs i els cirrus núvols alts. Són així depenent de l'alçada en què es troben. Pel que fa a lenticulars i fibratus es refereix a les formes que presenten, lenticulars són els núvols de vent dels quals ja hem parlat en moltes altres ocasions i fibratus, com el seu nom indica, presenten un aspecte fibrós.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP