Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de febrer de 2014 Avui finestra de bon temps

dimecres, 12 de febrer de 2014


Després de molts dies variables, amb el pas de diversos fronts un darrere l'altre, avui hi ha hagut una finestra de bon temps amb dia tranquil i assolellat en el seu conjunt. Però sembla que l'anticicló encara no vol arribar i anirem passant dies més o menys variables, baixades i pujades de temperatura i fronts amb més o menys força.
Les temperatures màximes d'avui han estat fins a 11ºC al fons de les valls, entre 5ºC i 8ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors màxims de -4ºC a 0ºC. Les temperatures mínimes han estat negatives arreu, amb valors entre -6ºC i -3ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de -9ºC o -10ºC a alta muntanya.

Mapa isobàric previst per divendres 14 - GFS (meteociel)

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP