Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de febrer de 2014 Dia tranquil

dilluns, 17 de febrer de 2014


Webcam del refugi Josep Mª Blanc (Pallars Sobirà)

Dia tranquil amb presència d'alguns núvols alts que han enteranyinat una mica més al vespre però en general ha fet un bon dia.
Les temperatures màximes han pujat envers les d'ahir i han arribat als 11ºC al fons de les valls, entre 5ºC i 8ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i -3ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat més baixes que les d'ahir amb valors al voltant dels -2ºC a les valls, dels -5º i -6ºC a mitja muntanya i al voltant dels -10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP