Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de febrer de 2014 Grans acumulacions de neu al refugi de Certascan

dijous, 20 de febrer de 2014

Comparativa del refugi a l'estiu i a dia 18 de febrerUs deixem amb les imatges espectaculars que ens ha fet arribar l'amic i guarda del refugi de Certascan (Pallars Sobirà) Alejandro Gamarra. Les imatges corresponen ahir dimarts 18 de febrer de 2014.Com es sabut la zona de Certascan és una de les que més gruix de neu acumula de tot el pirineu de Lleida i les imatges són ben explícites.
Imatges publicades amb l'autorització expressa de l'autor.

Avui el dia ha estat molt assolellat i tranquil amb pocs núvols a la tarda i una mica de vent. Les temperatures màximes han estat entre els 11ºC i 14ºC a les valls, al voltant dels 4ºC a mitja muntanya i al voltant de -2ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 0ºC i 6ºC a les valls i a mitja muntanya i entre -6ºc i -7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP