Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 de febrer de 2014 Situació de nord

diumenge, 2 de febrer de 2014

El dia ha començat encara nevant de nord amb molts núvols de retenció a tota la carena fronterera i el propi vent transportava la neu a les valls de la part més propera a la frontera com ara Esterri d'Àneu on borrufejava, com més al sud més sol i menys influència del nord. El vent de port augmentava la sensació de fred.
Les temperatures màximes al fons de les valls han estat entre 7ºC i 10ºC , a mitja muntanya entre 0ºC i 5ºC i a alta muntanya entre -5ºC i -7ºC. Les temperatures mínimes han estat negatives a tot arreu amb valors entre -4ºC i -1ºC a les valls i a mitja muntanya i entre -8ºC i -11ºC a alta muntanya.
Avui dia de la Candelera ja sabeu que diu el refrany: si la calendera plora (com ha passat al vessant nord) l'hivern es fóra, si la Calendera riu, l'hivern és viu (com ha passat a la resta del Pirineu i de Catalunya), però i tal com acaba el refrany: tant si plora com si riu, l'hivern és viu. Encara queda hivern per davant i poden passar moltes coses.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP