Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de febrer de 2014 Acabarem mes amb més fred

dimecres, 26 de febrer de 2014
Aquest passada nit i matinada ha tornat a nevar a cotes altes i arribat a enfarinar una mica algun lloc com Alòs. Després el dia ha estat més o menys tranquil tornant a ennuvolar-se per la tarda amb temperatures baixant. Els propers dies anirant creuant diversos fronts i anirà entrant l'aire fred.
Les temperatures màximes avui han estat entre els 8ºC i 10ºC al fons de les valls, al voltant dels 5ºC o menys a mitja muntanya i negatives al voltant dels -5ºC o -6ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat negatives arreu amb valors entre -2ºC i 0ºC al fons de les valls, i entre -5ºC i -10.6ºC a mitja i alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP