Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de febrer de 2014 Acabem el mes nevant

divendres, 28 de febrer de 2014

Acabem el mes de febrer amb un temps típicament hivernal, fred, neu i vent que durarà unes quantes hores més fins demà. La davallada de les temperatures és notable, les màximes excepte a Sort i Rialp prop dels 8ºC a la resta no han passat dels 4ºC essent properes als 0ºC a mitja muntanya i entre -3ºC i -1ºC a alta muntanya de valors màxims.

A hores d'ara les temperatures són baixes arreu i ja són negatives fins i tot al fons de les valls com ara Esterri d'Àneu que ja marca sota zero. Les mínimes han estat entre -3ºC i -6ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant de -11ºC a alta muntanya acompanyat de fort vent als cims.

Avui les nevades han estat febles al matí, després ha parat una estona i novament a la tarda s'hi ha tornat a posar i ara està nevant. Calen cadenes al port de la Bonaigua des de la Peülla. Les quantitats recollides fins ara les 20h són: Esterri 7,4mm i nevant, Planes de Son 8mm, Llagunes 6,8mm, Port Ainé 7,8mm, Sort 4,9mm, Certascan 15,3mm.

Resum mensual de la precipitació:
Esterri A. 50,2mm
Planes de Son 71,4mm
Llagunes 53,2mm
Peramea 59mm
Port Ainé 85,6mm
Sort 61,8mm
Rialp 58mm
Altron 69mm
Quanca 83mm


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP