Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 de febrer de 2014 Noves nevades

dimecres, 5 de febrer de 2014


Webcam de València d'Àneu @VallsdAneu
El dia ha començat nevant i ha tornat a deixar blanc tots els pobles de les valls i ha arribat fins a Sort on calien cadenes aquest matí de Sort cap amunt. A mig matí a les cotes més baixes la neu ha desaparegut ràpidament però en altres llocs el gruix ha deixat boniques estampes. De fet, gairebé cada dia va fent nevades i nevadetes que van fent augmentar el gruix degut als diversos fronts que van desfilant un darrere l'altre.

La precipitació recollida avui: Esterri d'Àneu 4mm, Planes de Son 6mm, Llagunes 6,2mm, Port Ainé 12mm, Sort 11,4mm i Salòria 10,5mm.

Les temperatures màximes han arribat als 10ºC al fons de les valls, als 3ºc o 4ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors entre º0C i -4ºC. Les temperatures mínimes han estat entre -2ºC i 0ºC a les valls i -4ºC a mitja muntanya i al voltant dels -7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP