Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 15 i 16 de febrer de 2014 Gris, plujós i neu a cotes altes

diumenge, 16 de febrer de 2014

Fotos d'arxiu Meteopallars-Vall d'Unarre


Cap de setmana gris i plujós, la neu s'ha quedat a cotes altes i amb pluges febles en general deixant els dies amb cel molt variable. El Port de la Bonaigua ha estat per a circular amb cadenes durant unes hores.
Avui diumenge s'ha notat que les temperatures han davallat una mica i les màximes al fons de les valls s'han quedat al voltant dels 7ºC a Sort, 6ºC a Esterri d'Àneu, entre 2ºC i 4ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors màxims de -1ºC a -3ºC. Les temperatures mínimes han estat positives al fons de les valls amb valors al voltant dels 2ºC o 3ºC, al voltant de 0ºC o -1ºC a mitja muntanya i entre -5ºC i -6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP