Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les muntanyes de les Valls d'Àneu de nit i de dia

dilluns, 24 de febrer de 2014
Nit de divendres a dissabte, el cel es va asserenar i ja prometia una jornada radiant per l'endemà, vam pujar a veure els estels des de la carretera de la Bonaigua i el que vam veure van ser els resplendors de les màquines xafapistes de Baqueira treballant a la zona de la Peülla. El Pui de les Ares envoltat per milers d'estels i Sirius destacant per damunt de totes i el bonic refugi de les Ares de nit.
L'endemà, tal i com estava previst, un dia absolutament radiant ens va regalar aquesta vista del Tèsol, com la resta del cap de setmana que va ser esplèndit.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP