Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Ruta pel Coll de la Pierre de Saint Martin

dimarts, 18 de febrer de 2014
Avui us deixem unes imatges i una breu explicació del nostre #RoadTrip del passat desembre.
El coll de la Pierre de Saint Martin és un coll fronterer entre Navarra i França amb una altitud de 1.760m. Comunica Isaba a la vall del Roncal amb Arette a la Vall de Baretous. Es un coll que brinda vistes de gran bellesa i on podem veure de prop el pic d’Anie. Al costat francès s’hi troba la estació d’esquí de la Pierre de St. Martin. A la part de Navarra hi trobem l'estació d'esquí nórdic de Roncalia.Estació d'esqui la Pierre de St. Martin


Fotografies: desembre 2013 Ramon&Conxi

Us deixem un mapa d'ubicació de Google Maps


Mostra un mapa més gran

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP